Budžet Sente veći za 100 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2019, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet Sente veći za 100 miliona dinara

Sednica Skupštine Opštine Senta, 48. po redu, održana je danas. Usvojena je odluka o izmenama i dopunama budžeta za 2019. godinu.

"Budžet je povećan za gotovo sto miliona dinara, odnosno sa osamsto na devetsto miliona. Zaposleni u lokalnoj samoupravi dobili su povećanje plata za osam odsto, u obdaništima za devet odsto i u ustanovama kulture, za deset odsto. Oni se finansiraju direktno iz opštinskog budžeta i rebalansom je obezbeđen novac za to", rekao je predsednik Opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rudolf Cegledi.

"Rebalansom budžeta predviđena su sredstva za rekonstrukciju Osnovne škole Turzo Lajoš , kao i za izradu dokumentacije za rekonstrukciju Osnovne škole "Stevan Sremac". Usvojen je i Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja izbeglih i interno raseljenih lica. U planu je da sva izbegla i interno raseljena lica na teritoriji naše Opštine budu stambeno zbrinuta u narednih pet godina", naveo je sekretar Skupštine Opštine Igor Stojkov.

Na Dnevnom redu bila je 21 tačka. Nije usvojena samo tačka broj devet, odnosno, predlog Odluke o odbijanju predloga za raspuštanje Saveta Mesne zajednice Gornji Breg.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.