Izvor: Blic, 04.Dec.2016, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj žrtava u požaru u Oklandu porastao na 30

Broj poginulih u požaru, koji je u noći petak na subotu zahvatio skladište tokom žurke u Oklandu u Kaliforniji je porastao na 30, saopštili su zvaničnici.

31st- pic.twitter.com/8TX6jk0iYq

- Utvrdili smo da je broj poginulih porastao na 30. To je veliki broj - rekao je portparol kancelarije šerifa za okrug Alamida narednik Rej Keli, prenosi AFP.

Pretražen je samo mali deo dvospratne zgrade, naveo je Keli.

Požar je izbio u subotu ujutro po >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << srednjoevropskom vremenu na koncertu grupe "Golden Dona", u bivšem skladištu pretvorenom u umetnički atelje, za koje lokalni meštani kažu da je bilo poznato pod nazivom "Sablasni brod" (Ghost Ship).

Načelnica vatrogasne službe Tereza Delohe Rid izjavila je ranije da je u vreme požara u objektu bilo između 50 i100 ljudi.

U zgradi nema sistema za gašenje požara vodom, a jedan od stanara je kazao da protivpožarni aparat nije radio.

POŽAR PROGUTAO NOĆNI KLUB Devet osoba poginulo, 25 nestalo u Ouklandu

Rid je rekla i da je zgrada bila pretrpana nameštajem, krojačkim lutkama i statuama što je otežalo izlaz iz zgrade kada je izbio požar.

Jedini izlaz s drugog sprata bio je preko stepenica od paleta.

Delohe Rid je rekla da se krov zgrade srušio i da ima mnogo otpadaka koje vatrogasci moraju da pretraže.

Na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se velika vatra koja gori kroz krov zgrade, a na mesto nesreće su došla tri vatrogasna vozila.

Uzrok požara još nije utvrđen.

Na Fejsbuk stranici, na kojoj je najavljena žurka, 176 osoba je napisalo da namerava da dođe, a 355 da je zainteresovano za događaj.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.