Broj žrtava stampeda na festivalu u Teksasu porastao na 9

Izvor: VOA, 11.Nov.2021, 22:04

Broj žrtava stampeda na festivalu u Teksasu porastao na 9

Broj žrtava stampeda na muzičkom festivalu "Astrovorld" u Hjustonu porastao je na 9 nakon što je u sredu veče preminula 22-godišnja studentkinja iz Teksasa, saopštio je advokat porodice. Barti Šahani podlegla je "užasnim povredama" zadobijenim tokom koncerta repera Trevisa Skota. Studentkinja Univerziteta Teksas A&M bila je na apartima za održavanje života, rekao je u četvrtak avokat Džejms Lasiter.  U stampedu 5. novembra, za koji se još ne zna zbog čega je nastao, povređene su desetine ljudi. Među poginulima su i tinejdžeri, starosti 14 i 16 godina. Haos je nastao prvog dana festivala, kada je publika oko 9 uveče po lokalnom vremenu, počela da hrli ka bini, što je izazvalo paniku. Ali, Trevis Skot je nastavio sa koncertom uprkos incidentu i završio ga 40 minuta kasnije. Skot je na društvenim mrežama objavio da "nije mogao da zamisli ozbiljnost situacije u tom trenutku". Najmanje 50 tužbi podneseno je protiv organizatora festivala i samog Skota zbog smrtnih slučajeva i povreda na koncertu prošlog petka.      

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teksas: Broj žrtava stampeda na muzičkom festivalu porastao na devet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2021

Broj žrtava stampeda na muzičkom festivalu "Astrovorld" u Hjustonu porastao je na devet nakon što je preminula 22-godišnja studentkinja iz Teksasa, saopštio je danas advokat porodice...Barti Šahani podlegla je "užasnim povredama" zadobijenim tokom koncerta repera Trevisa Skota...Studentkinja Univerziteta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.