Izvor: B92, 12.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj poginulih od bombe u Čečeniji popeo se na 40

Moskva -- Broj poginulih u eksploziji kamiona-bombe koja se u ponedljak ujutro dogodio u Čečeniji povećao se na najmanje 40, saopštili su zvaničnici. Dva napadača-samoubice upravila su kamion pun eksploziva na jednu zgradu ruske vlade u gradu Znamenskoje, severno od glavnog čečenskog grada Groznog. U eksploziji je ranjeno više od 100 ljudi, a bar 70 ih je prebačeno u lokalnu bolnicu.

To je najozbiljniji napad čečenskih separatista protiv ruskih vlasti od referenduma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je Moskva u martu sprovela u Čečeniji, kojim je potvrđeno da je ta republika u sastavu Ruske Federacije. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da napadi poput jutrošnjeg neće naterati Moskvu da odustane od svog mirovnog plana za Čečeniju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.