Broj mrtvih u napadu u Sankt Peterburgu povećan na 15

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Apr.2017, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj mrtvih u napadu u Sankt Peterburgu povećan na 15

Žena koja je povređena 3. aprila u napadu na metro stanicu u Sankt Peterburgu podlegla je danas povredama u bolnici čime je broj nastradalih porastao na 15, javile su lokalne vlasti.

"Povredama je podlegla 56-godišnja žena koja je bila u vrlo teškom stanju", napisala je preko Tvitera viceguvernerka Sankt Peterburga Ana Mitijanina.

U tom bombaškom napadu povređeno je i još se nalazi u bolnici u Sankt Peterburgu 23 ljudi, od kojih je četvoro u teškom stanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prema navodima lekara.

Osumnjičeni napadač Akbardžon Đalilov, 22-ogodišnjak poreklom iz Kirgistana, takođe je ubijen u napadu.

Ruska policija uhapsila je deset osoba poreklom iz Centralne Azije za koje se sumnja da su bili saučesnici Đalilova. Među njima su i dva brata uhapšena blizu Moskve i optužena da su direktno učestvovala u pripremi napada.

Šef ruske bezbednosne službe FSB Aleksandar Bortnikov juče je rekao da je "takoreći identifikovao" naredbodavca, ili naredbodavce napada, za koji za sada niko nije preuzeo odgovornost. On nije dao nikakve dodatne informacije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.