Broj korisnika interneta u Kini lani porastao na 700 miliona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2016, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj korisnika interneta u Kini lani porastao na 700 miliona

Broj korisnika interneta u Kini, koji su već daleko najbrojniji u svetu, porastao je na gotovo 700 miliona prošle godine, što je dva puta više od ukupnog stanovništva Sjedinjenih Američkih Država, saopštile su kineske vlasti.

Azijski gigant u pogledu internet populacije, registrovao je krajem prošle godine 688 miliona stanovnika koji su pristupili internetu bar jednom u poslednjih šest meseci, što je za 39,5 miliona više na godišnjem nivou, prema podacima državnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kineskog centra za informacije o internet mreži (CNNIC), prenosi agencija Frans pres.

Ovaj broj čini više od polovine stanovništva najmnogoljudnije zemlje sveta.

Više od 90 odsto njih je mreži pristupalo putem mobilnih telefona, navodi se u izveštaju CNNIC.

Kina je uvela striktnu kontrolu onlajn sadržaja, dok je e-trgovina od vitalnog značaja za njene napore prelaska na ekonomiju koju će pokretati domaća tražnja, navodi Frans pres.

Nekoliko kineskih tehnoloških firmi, na čelu sa Alibabom biznismena Džeka Maa, izrasli su u gigante vredne više milijardi dolara zahvaljujući bumu domaće onlajn populacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.