Broj dece ispod granice siromaštva biće 672 miliona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020, 04:37

Broj dece ispod granice siromaštva biće 672 miliona

Dve glavne dečije organizacije navode da bi se broj dece u zemljama sa siromašnim i srednjim prihodima, koja žive ispod granice siromaštva, mogao povećati za 86 miliona, odnosno na ukupno 672 miliona do kraja ove godine kao rezultat ekonomskog uticaja pandemije kovid-19.

UNICEF i Humanitarna organizacija za zaštitu prava dece "Sejv d čildren" u analizi objavljenoj danas naveli su da se gotovo dve trećine sve dece koja žive u siromaštvu nalazi u subsaharskoj Africi i južnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Aziji, prenosi AP.

Sada bi zemlje širom Evrope i centralne Azije mogle da primete povećanje od 44 odsto u regionu, dok bi u Latinskoj Americi i na Karibima porast mogao biti oko 22 odsto.

Da bi ublažili uticaj pandemije, "Sejv d čildren" i UNICEF pozvali su na brzo i masovno širenje sistema socijalne zaštite i niz programa, uključujući novčane transfere, hranu u školama i dečije dodatke za rešavanje hitnih finansijskih potreba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.