Brodovi ruske mornarice pratili brodove koji grade „Severni tok 2“

Izvor: Vostok.rs, 19.Avg.2020, 19:10

Brodovi ruske mornarice pratili brodove koji grade „Severni tok 2“

Brovoi Vojno-pomorske flote Rusije pratili su ruske brodove za postavljanje cevi koji su učestvovali u izgradnji gasovoda "Severni tok 2", izjavio je za RIA Novosti zamenik sekretara Saveta bezbednosti Mihail Popov. "Njihovo prisustvo je omogućilo izbegavanje neprijateljskih akcija brodova stranih flota. Za njih je vladalo veliko interesovanje", dodao je on. Govorimo o „Akademiku Čerskom“ i pomoćnim brodovima „Ostap Šeremet“ i „Ivan Osipenko“ na putu od Vladivostoka do Kalinjingrada ovog proleća.  Sada se „Akademik Čerski“ nalazi u nemačkoj luci Mukran. Otišao je u Nemačku dugom rutom od Nahodke kroz Afriku (celo putovanje je trajalo skoro tri meseca) i mnogo puta menjao destinaciju.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Izbegli provokacije stranih flota: Ratna mornarica štitila brodove koji grade Severni tok 2

Izvor: B92, 20.Avg.2020, 08:35

Brodovi Vojno-pomorske flote Rusije pratili su ruske brodove koji učestvuju u izgradnji Severnog toka 2 dok su prelazili iz Vladivostoka u Kalinjingrad...To je omogućilo da se izbegnu provokacije stranih flota, saopštio je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Mihail Popov..."Bezbednost prolaska...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.