Brodovi američke mornarice prošli kroz Tajvanski prolaz

Izvor: RTS, 22.Okt.2018, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brodovi američke mornarice prošli kroz Tajvanski prolaz

Dva broda američke mornarice "Antitam" i "Kurtis Bilbur" prošla su u ponedeljak kroz Tajvanski prolaz. Mornarica SAD će nastaviti da leti, plovi i dejstvuje svuda gde to međunarodno pravo dozvoljava, poručuju iz američke vojske.
Sjedinjene Države su poslale dva ratna broda kroz Tajvanski prolaz, saopštilo je tajvansko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je saopštilo da je u potpunosti imalo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kontrolu nad situacijom tokom prolaska američkih vojnih brodova kroz Tajvanski prolaz.
Rojters navodi da će na tom ostrvu verovatno gledati na ovaj potez kao na podršku predsednika SAD Donalda Trampa Tajvanu, usred rastućih tenzija sa Pekingom.
"Prolazak brodova kroz Tajvanski prolaz demonstrira posvećenost SAD slobodnom i otvorenom Indo-Pacifiku. Mornarica SAD će nastaviti da leti, plovi i dejstvuje svuda gde to međunarodno pravo dozvoljava", rekao je komandant Nejt Kristensen. 
Američka mornarica je sprovela sličnu misiju u julu, preneo je Rojters.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ŽESTOKA PROVOKACIJA! DVA AMERIČKA RAZARAČA UPLOVILA U PROLAZ KOD KINE: Čeka se reakcija Pekinga!

Izvor: Kurir, 23.Okt.2018, 09:08

Dva broda američke mornarice "Antitam" i "Kurtis Bilbur" prošla su u ponedeljak kroz Tajvanski prolaz i to u trenutku kada su Peking i Vašington u zategnutim odnosima. 

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.