Brod koji prevozi stotine tona nafte ostao bez struje - preti ekološka katastrofa!

Izvor: 24sata, 18.Okt.2014, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brod koji prevozi stotine tona nafte ostao bez struje - preti ekološka katastrofa!

Do ruskog teretnog broda koji je od petka ujutro bez struje stigao je brod kanadske obalne straže. Povređeni kapetan je spasen helikopterom.

Kanadska obalna straža uspela je da dođe do ruskog teretnog broda koji pluta okeanom i preti ekološkom katastrofom.

Brod koji prevozi stotine tona nafte i goriva iz SAD za Rusiju ostao je bez struje. Kako je vreme jako loše, a očekuje se i dalje pogoršanje, strahuje se od izlivanja goriva.

Kanadski brod sada ga >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << vuče, a izlivanje goriva dovelo bi do katastrofe.

Na putu prema brodu su još tri plovila među kojima i brod američke obalne straže.

Teretni brod s posadom od 11 ljudi bez struje je ostao u petak rano ujutro na putu iz američke savezne države Vašington za Rusiju.

Po povređenog kapetana broda došao je helikopter, piše BBC.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Povređeni kapetan ruskog tankera operisan u Vankuveru

Izvor: Blic, 19.Okt.2014, 00:02

Kapetan ruskog teretnog broda "Simušir", koji je povređen kada je kod zapadne obale kanadske provincije Britanska Kolumbija tokom oluje brod ostao bez pogona, operisan je u bolnici u Vankuveru..."Kapetan Dmitrij Černiš je tokom olujnog nevremena na mostu zadobio povrede lica i ruke. Evakuisan je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.