Brnabić: Torlak će praviti Sputnjik, za Sinofarm novi kapaciteti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2021, 15:51

Brnabić: Torlak će praviti Sputnjik, za Sinofarm novi kapaciteti

U Institutu Torlak planirana je proizvodnja Sputnjik vakcine, a za proizvodnju Sinofarm vakcine planirani su novi kapaciteti, kazala je danas premijerka Ana Brnabić dodajući da Torlak nema dovoljno kapaciteta da se tamo proizvodi nekoliko vrsta vakcina.

"Videćemo da li će ti novi kapaciteti biti u sklopu Torlaka ili će biti zasebni", kazala je Brnabić novinarima u selu Rajković u opštini Mionica nakon obilaska vakcinacionog punkta.

Kako je navela, kao proširenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Torlaka planirana je i izgradnja BIO 4 kampusa za bioinformatiku, biotehnologiju, biodiverzitet i biomedicinu i uložiće se pet miliona evra u centar za sekvenciranje genoma.

Navodi da je planirana izgradnja novog naučno - tehnološkog parka u Kragujevcu, te ocenjuje da je odlično što se oni koji su već izgrađeni i dalje šire - Beograd, Niš, Novi Sad, Čačak.

Krajem maja planirano je da se krene i sa Institutom Biosense, kazala je Brnabić i dodala da se ide putem da se ubrza napredak naše zemlje tako da mladi ljudi ostaju, da se neki vraćaju, što je zabeleženo od 2015. do 2019.

Premijerka je navela i da efikasan sistem vakcinacije imamo između ostalog i zahvaljujući eUpravi, dodajući da se nastavlja sa razvijanjem tog portala.

Plan je da se napravi kompletna digitalizacija zdravstva, što će dodatno pomoći građanima u lečenju, navela je premijerka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Premijerka najavila izgradnju nove fabrike za proizvodnju Sinofarm vakcina

Izvor: N1 televizija, 07.Maj.2021

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će za proizvodnju vakcine Sinofarm da se izgradi nova fabrika, jer je Institut Torlak predviđen za proizvodnju samo ruske vakcine Sputnjik V.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.