Brnabić: Borba sa lažnim vestima teška, kao sa pandemijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021, 18:06

Brnabić: Borba sa lažnim vestima teška, kao sa pandemijom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je izjavila da je u doba pandemije u Srbiji podjednako teška borba sa lažnim vestima koje se stalno plasiraju u medijima, koliko i sa samom pandemijom.

Brnabić je istakla da je ponosna zbog bliske saradnje sa Unesko po svim pitanjima i podsetila da je prva konferencija ovog sadržaja održana 2020. godine, takođe pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

"Tom prilikom je Ministarstvo kreiralo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vodiče za medijsku pismenost i realizovalo mnoge značajne radionice za učitelje i roditelje. Danas imamo drugo izdanje konferencije za sve nastavnike i ljude iz obrazovanja, da bismo istražili i jedan poseban problem, koji se tiče lažnih vesti. Svesni smo da živimo u veoma teškim i mučnim vremenima, ali ona nisu takva samo zbog situacije sa virusom Kovid 19, već se odnosi i na pojavu "fake news" - lažnih vesti koji se plasiraju svuda, u medijima, posebno na društvenim mrežama", objasnila je premijerka.

Kako je dodala, "na taj način borba protiv pandemije postaje dvostruko teža, jer se moramo odupreti svim tim vestima kojima nas bombarduju".

"Vlada je možda mogla da učini mnogo više u najvažnijem poslu Srbije u ovom trenutku, a to je spasavanje što više života od korona virusa. Umesto toga trošili smo veliki deo energije na suprotstavljanju toj poplavi lažnih vesti", kazala je Brnabić.

Premijerka ističe da je edukacija najlakši način za suprostavljanje ljudi lažnim vestima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Borba s lažnim vestima teška, kao s pandemijom

Izvor: RTS, 23.Apr.2021

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila da je u doba pandemije u Srbiji podjednako teška borba s lažnim vestima koje se stalno plasiraju u medijima, koliko i sa samom pandemijom. . Na digitalnoj konferenciji pod nazivom "Razmislite kritički, kliknite mudro: Medijski i...

Nastavak na RTS...

PREDSTAVLjEN UNESKOV KURIKULUM – Medijski i informaciono pismeni građani: Razmišljajte kritički, kliknite mudro!

Izvor: NovaEnergija.net, 24.Apr.2021, 12:11

Međunarodno lansiranje kurikuluma Medijska i informaciona pismenost za nastavnike i učenike u organizaciji Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i UNESKO-a, uz podršku Evropske komisije i Kraljevine Švedske održano je danas u Beogradu.. UNESKO i njegovi partneri objavili su drugo...

Nastavak na NovaEnergija.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.