Izvor: B92, 04.Feb.2010, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski vojnik poginuo u lavini

Berlin -- U lavini u južnoj Nemačkoj poginuo je jedan britanski vojnik, a dvojica su ostala zatrpana, saopštila je nemačka policija.

Portparol policije iz grada Kemptena rekao je da je grupa od 27 britanskih vojnika bila na jednonedeljnom skijaškom treningu u bavarskim Alpima, kada ih je danas iznenadila lavina.

Lavina, koja se desila na visini od 1.500 metara, u trenutku kada su se Britanci spuštali niz planinu Ridbergerhorn, povukla je sa sobom tri vojnika. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Dvojicu od njih su njihovi drugovi uspeli ubrzo da izvuku iz snega, a treći je pronađen kasnije, bez svesti. Pokušaji reanimacije nisu urodili plodom i lekari su ga proglasili mrtvim.

Policija nije saopštila identitet poginulog vojnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.