Izvor: Blic, 17.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski tinejdžeri u depresiji

Britanski tinejdžeri u depresiji

Studija univerziteta u Londonu i Mančesteru pokazala je da se mentalno zdravlje britanskih tinejdžera dramatično pogoršalo u poslednjih 25 godina. Rezultati pokazuju da se broj slučajeva depresije, anksioznosti i ostalih emocionalnih problema među mladima povećao za čak 70 odsto. Problemi mladih - poput samoubistava, asocijalnog ponašanja i alkoholizma - redovno su među naslovima u britanskoj štampi.

Odzvonilo džipovima? >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Vlasti u evropskim zemljama okomile su se na ljude koji voze džipove. Nakon Pariza i Londona, sada i Stokholm razmatra mogućnost da prilikom registracije takvih automobila nametne dodatne poreze. Švedska vlada izložena je pritisku zelenih i stranaka levice, partnera u koaliciji, da uvede porez baziran na zapremini motora. To znači da bi džipovi prilikom registracije mogli da budu podložni jednokratnom porezu od šest i po hiljada evra.

Zabranjen lov na lisice

Naoružani policajci obezbeđivaće ubuduće Donji dom britanskog Parlamenta nakon što je u sredu grupa od pet demonstranata, protivnika usvojenog zakona o zabrani lova psima na lisice, upala u salu za sednice i nakratko prekinula raspravu. Nekoliko hiljada pobornika lova na lisice demonstriralo je istovremeno ispred Parlamenta. Neki od učesnika protesta sukobili su se sa policijom koja je upotrebila pendreke da bi rasterala demonstrante.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.