Britanski ogranak Al Kaide preti napadima na Brauna i Blera

Izvor: Blic, 25.Jan.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski ogranak Al Kaide preti napadima na Brauna i Blera

Britanski ogranak Al Kaide zapretio je danas samoubilačkim napadima na premijera Gordona Brauna i na nekadašnjeg premijera Tonija Blera ukoliko britanski vojnici ne budu povučeni iz Avganistana i iz Iraka do kraja marta.



Upozorenje je objavljeno na engleskom sajtu foruma koji je povezan sa Al Kaidom. Autor je Omar Rabi al Halaila, tvrdi obaveštajna grupa SITE, sa sedištem u SAD, koja nadgleda komunikacije Al Kaide, javile su svetske novinske agencije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Navodi se da će mete tih napada biti ambasade, centri krstaša i njihovi interesi u Britaniji.

Organizacija povezana sa Al Kaidom preuzela je odgovornost za napade 7. jula 2005. u metrou i jednom autobusu u Londonu u kome je bilo 56 mrtvih i više od 700 ranjenih.

Iz obaveštajne britanske službe MI5 potvrđeno je krajem prošle godine da Al Kaida trenira decu i mlade kako bi izvodili napade u Velikoj Britaniji.

Prema podacima te službe dok je 2006. godine bilo evidentirano 1.600 osoba povezanih sa terorizmom, 2007. njihov broj je već prešao 2.000, što predstavlja "najdirektniju i najveću pretnju sa kojom se suočava MI5 od kada je formiran pre 98 godina".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Al-Kaida preti Bleru i Braunu

Izvor: B92, 25.Jan.2008

Dubai -- Al-Kaida zapretila da će izvesti samoubilačke napade na premijera Gordona Brauna i njegovog prethodnika Tonija Blera... Teroristički napadi će uslediti ukoliko se britanske trupe ne povuku iz Avganistana i Iraka, preneo je juče specijalizovani centar za nadzor komunikacija pripadnika Al-Kaide....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.