Izvor: Blic, 29.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski ministar zadržan na aerodromu u SAD zbog terorizma

Šahid Malik, prvi musliman ministar u britanskoj vladi , izjavio je da je veoma razočaran, pošto je juče ujutru zadržan na aerodromu u Vašingtonu, gde su njegove šake i prtljag analizirani na tragove eksplozivnog materijala.

Britanski ministar za međunarodni razvoj, boravio je inače u Vašingtonu na seriji sastanaka u vezi sprečavanja terorizma. Njega su zadržali i 40 minuta ispitivali pripadnici Odeljenja za bezbednost države (DHS), sa čijim se predstavnicima susreo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na razgovorima u američkoj prestonici.

Šahid Malik je posle povratka u London objasnio da je na aerodromu odvojen u stranu zajedno sa još dvojicom muslimana crne puti, uprkos tome što je, između ostalog, bio glavni govornik na sastanku koje su organizovali upravo DHS, FBI i muslimanske organizacije iz Njujorka.

Uprkos brojnim izvinjenjima koje je nakon incidenta dobio od zvaničnika SAD, Malik je zaključio da američki sistem ne ''uliva poverenje''.

Britanski ministar je inače novembra prošle godine na sličan način sat vremena bio zadržan na aerodromu JFK u Njujorku, takođe od strane pripadnika DHS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.