Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jul.2019, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski ministar finansija najavio ostavku ako Džonson bude premijer

Britanski ministar finansija Filip Hamond, koji se protivi Bregzitu bez dogovora sa Briselom, izjavio je danas da će podneti ostavku ukoliko Boris Džonson postane premijer.

"Pod pretpostavkom da Boris Džonson postane naredni premijer, verujem da bi njegovi uslovi u vladi uključivali i prihvatanje izaslaska zemlje (iz Evropske unije) bez dogovora 31. oktobra", rekao je Hamond.

U utorak će biti saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ime novog premijera o kojem glasa 160.000 članova vladajuće Konzervativne stranke. Za novog premijera se pored Džonsona bori i šef diplomatije Džeremi Hant. Džonson, koji je bio šef diplomatije i gradonačelnik Londona, važi za favorita.

Novi premijer u sredu zvanično treba da stupi na dužnost.

Hamond je rekao da ministar finansija treba da ima veoma slične stavove sa premijerom dodajući da ukoliko premijer bude Džonson neće čekati da bude smenjen već će pre toga podneti ostavku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanski ministar finansija najavio ostavku ako Džonson bude premijer

Izvor: Beta, 21.Jul.2019

Britanski ministar finansija Filip Hamond, koji se protivi Bregzitu bez dogovora sa Briselom, izjavio je danas da će podneti ostavku ukoliko Boris Džonson postane premijer."Pod pretpostavkom da Boris Džonson postane naredni premijer, verujem da bi njegovi uslovi u vladi uključivali i prihvatanje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.