Izvor: RTS, 17.Nov.2021, 17:47

Britanski F35 se srušio u Sredozemno more

Britanski avion F35 srušio se u Sredozemno more tokom rutinskih operacija, potvrdilo je Ministarstvo odbrane Velike Britanije.
Pilot se katapultirao, pronađen je i evakuisan na bezbedno, prenosi Gardijan.

"Britanski pilot F35 iz HMS Kraljica Elizabeta katapultirao se jutros tokom rutinskih letećih operacija u Sredozemnom mor", naveo je portparol Ministarstva odbrane.
Prema njegovim rečima, pilot je vraćen na brod i započeta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je istraga.
"Zato bi bilo neprimereno davati dalje komentare u ovom trenutku", naveo je portparol.
Smatra se da je mlaznjak nove generacije RAF-a F35, vredan 100 miliona funti, u moru i tek treba da bude pronađen.
Na nosaču je osam britanskih aviona F35, zajedno sa 10 američkih F35. Oni su Be varijanta mlaznog aviona "Lokid Martin", koji može da poleti na maloj udaljenosti i sleti na nosač.
Nosač aviona "Kraljica Elizabeta" vraća se u Veliku Britaniju nakon više od sedam meseci na moru, na prvom putovanju do Dalekog istoka.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srušio se britanski vojni avion, pilot se katapultirao

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2021

Britanski vojni avion F35 srušio se danas u more tokom rutinske letačke operacije iznad Sredozemlja, a pilot se bezbedno katapultirao...Portparol ministarstva odbrane rekao je da je avion poleteo sa nosača aviona "Kraljica Elizabeta" (Queen Elizabeth) oko 10 sati, prenose britanski mediji..."Pilot...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.