Britanska vlada prihvatila nacrt sporazuma o Bregzitu

Izvor: N1 televizija, 14.Nov.2018, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska vlada prihvatila nacrt sporazuma o Bregzitu

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je da je njena vlada odlučila da podrži predloženi nacrt sporazuma o Bregzitu, preneo je BBC.

"Zajednička odluka kabineta je da vlada treba da podrži nacrt sporazuma o izasku iz EU", rekla je Mej novinarima ispred Dauning strita 10 posle petočasovnog sastanka.

Ona je navela da će se sutra obratiti parlamentu i da "čvrsto veruje" da je te odluka "u najboljem interesu" Velike Britanije.

Prema njenim rečima, odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je "u nacionalnom interesu" i ispunjava obećanje vezano za referendum o Bregzitu.

"Ovo je odluka koja će biti pod intenzivnom lupom, ali se odlučivalo izmedju gradjenja budućnosti zemlje i povratka na početak i neispunjavanja obećanja proisteklih iz referenduma", rekla je Mej.

Ubrzo potom, Semi Vilson, predstavnik severnoirske Partije demokratskih unionista (DUP) koja pruža podršku vladi Tereze Mej, rekao je da je reč o "jadnom sporazumu, lošem sporazumu, i sporazumu za koji je premijerka rekla da ga neće prihvatiti".

"Da upotrebim njen izraz, nikakav sporazum je bolji od lošeg sporazuma, a ovo je loš sporazum. Ljudi će biti užasnuti", rekao je Vilson za BBC.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.