Izvor: RTS, 16.Jul.2020, 16:15

Britanska vlada potvrdila da su hakeri iz Rusije pokušali da utiču na izbore

Britanska vlada je otkrila da su hakeri iz Rusije pokušali da utiču na parlamentarne izbore 2019. godine tako što su objavili dokument o trgovini između Velike Britanije i SAD koji je široj javnosti predstavio Džeremi Korbin.
U prvoj potvrdi da je Moskva pokušala da utiče na britanske izbore, ministar spoljnih poslova Dominik Rab je naveo da su obaveštajne službe procenile da su "ruski akteri gotovo sigurno imali nameru da utiču objavljivanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dokumenata na internetu", prenosi Hafinton post. 

Bivši predsednik Laburističke stranke Džeremi Korbin je došao do dokumenata u decembru prošle godine kako bi tvrdio da postoji sporazum sa Donaldom Trampom o prodaji Nacionalne zdravstvene službe američkim privatnim kompanijama.
Održao je konferenciju za novinare kako bi predstavio objavljene dokumente, a cenzurisanu verziju dokumenata je doneo i na televizijsku debatu.
Necenzurisana verzija dokumenta se prvi put pojavila na internetu na društvenoj mreži Redit više od mesec dana pre Korbinovog učešća u debati, ali tada nije stekla pažnju javnosti.
Velika Britanija je procenila da su "ruski akteri", ne i ruska država, odlučili da predstave dokumenta široj javnosti.
U toku je istraga koja bi trebalo da otkrije kako se došlo do dokumenata, ali istragom neće biti obuhvaćen način kasnijeg širenja poverljivih dokumenata.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kremlj odbacuje optužbe o sajber napadima i mešanju u izbore

Izvor: RTS, 16.Jul.2020

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je kao neosnovane optužbe Velike Britanije da se Rusija mešala u parlamentarne izbore u Velikoj Britaniji u decembru 2019. godine i da ruske obaveštajne službe stoje iza prikupljanja informacija o vakcini za Kovid 19. . "Nemamo...

Nastavak na RTS...

London: Zaključili smo da su ruski igrači gotovo sigurno pokušali da se mešaju u izbore 2019. godine

Izvor: Vostok.rs, 17.Jul.2020, 09:41

Britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab u pisanoj izjavi parlamentu tvrdi da je Rusija „gotovo sigurno“ pokušala da se meša u britanske izbore 2019. godine i o tome je pokrenuta krivična istraga. „Na osnovu opsežne analize, vlada je zaključila da su ruski igrači gotovo sigurno...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.