Britanija traži veću bezbednost na stranim aerodromima

Izvor: RTS, 08.Nov.2015, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija traži veću bezbednost na stranim aerodromima

Britanska vlada će se založiti za veću bezbednost na stranim aerodromima u rizičnim područjima, čak iako to znači dodatna kašnjenja za putnike, izjavio je šef britanske diplomatije Filip Hamond, nakon pada ruskog aviona prošle sedmice na Sinaju.
"Ono što moramo da uradimo je da osiguramo da bezbednost na aerodromima odražava lokalne uslove", rekao je Hamond za Bi-Bi-Si.
Hamond je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da to znači da će na mestima gde "postoji veća lokalna pretnja, to značiti veći nivo bezbednosti koji je neophodan i možda dodatne troškove i dodatna kašnjenja na aerodromima".
U centru pažnje biće područja na kojima se zna da deluju ekstremisti Islamske države, ukoliko se utvrdi da oni stoje iza rušenja ruskog aviona, naveo je Hamond.
"Ukoliko se utvrdi da je reč o uređaju koji je postavio neki operativac ID, ili neko inspirisan ID, onda je jasno da moramo da preispitamo nivo bezbednosti koji očekujemo da vidimo na aerodromima na područjima gde je ID aktivna", istakao je Hamond, preneo je AFP.
Oko 3.300 Britanaca koji se nalaze u Šarm el Šeiku vraćeni su u domovinu avionima u dogovoru sa vladom, a oko 1.700 planirano je da se vrati u nedelju, dodao je Hamond.
Britanija je odlučila da obustavi letove do tog egipatskog letovališta, nakon sumnji da je bomba uneta u ruski avion koji se 31. oktobra srušio na Sinaju, kada je poginulo 224 putnika i članova posade.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hamond: Svi aerodromi u svetu moraju da budu maksimalno bezbedni

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Nov.2015

Bezbednost na aerodromima širom sveta mora da bude maksimalna posebno u zonama gde su aktivni džihadisti iz Islamske države, ocenio je danas u Londonu šef britanske diplomatije Filip Hamond..."Aerodromska bezbednost u celom svetu mora da bude na maksimalnom nivou posebno ako na lokalnom nivou postoje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.