Britanija šalje još jedan ratni brod u zaliv

Izvor: Mondo, 24.Avg.2019, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija šalje još jedan ratni brod u zaliv

Velika Britanija šalje još jedan ratni brod u Perijski zaliv kako bi branila slobodu plovidbe, rekao je danas britanski ministar odbrane Ben Volas, nakon što je Iran zaplijenio tanker koji je plovio pod britanskom zastavom.

Foto: Tanjug/AP Photo/Marcos Moreno ilustracija

"Britanija je spremna da štiti slobodu plovidbe gde god je ona dovedena u pitanje", rekao je Volas.

Otmica tankera:Objavili SNIMAK pregovora sa Britancima

Tenzije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su porasle između Irana i Britanije nakon što su iranski komandosti zaplijenili britanski tanker prošlog meseca.

TENZIJE RASTU: Iran OTEO britanski tanker!

Incident je uslijedio nakon što su britanske snage zarobile iranske tanker kod Gibraltara zbog navodnog kršenja sankcija protiv Sirije.

Britanska mornarica saopštila je da je brod "HMS Dankan", fregata tipa 43, isplovila iz Britanije 12. avgusta zajedno sa brodom "HMS Kent", u pravcu Zaliva.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

London šalje još jedan ratni brod u Persijski zaliv

Izvor: Blic, 25.Avg.2019, 00:17

Velika Britanija šalje još jedan ratni brod u Persijski zaliv kako bi branila slobodu plovidbe, rekao je danas britanski ministar odbrane Ben Volas, nakon što je Iran zaplenio tanker koji je plovio pod britanskom zastavom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.