Britanija čeka Kiru, najjaču oluju u poslednjih sedam godina

Izvor: RTS, 07.Feb.2020, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija čeka "Kiru", najjaču oluju u poslednjih sedam godina

Veliku Britaniju će za vikend pogoditi "Kira", najsnažnija oluja u poslednjih sedam godina, sa obilnim padavinama i vetrom koji će duvati brzinom od oko 130 kilometara na čas. Meteorolozi su izdali upozorenje da oluja može biti opasna po život, prenosi "Skaj njuz".
Oluja "Kira" uticaće na celo britansko ostrvo. Očekuje se da će vetar u krajevima bliže obali duvati brzinom i do 130 kilometara na čas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Meteorolozi su upozorili da bi u pojedinim delovima zemlje oluja mogla da napravi štetu na kućama i drugim objektima, kao i da bi saobraćaj mogao biti otežan.
Pojedini putevi i mostovi mogli bi biti zatvoreni, a građani su upozoreni da se čuvaju drveća koje bi moglo da pada.
Očekuje se značajan pad temperature, uz jaki vetar i pljuskove. Za ponedeljak i utorak meteorolozi prognoziraju obilne snežne padavine i mećavu u Škotskoj i Severnoj Irskoj. Velika količina kiše mogla bi u priobalju da prouzrokuje i poplave.
Sa najgorim vremenskim uslovima suočiće se sever britanskog poluostrva.
Deluje da će "Kira" biti najsnažnija oluja od 2013. godine koja je pogoditi Britaniju, prenose britanski mediji.
Oluja "Kira" stiže nakon "Atije" koji je pogodio ostrvo 8. i 9. decembra prošle godine i "Brende" koja je sredinom januara Britancima donela vetar i kišu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.