Izvor: Blic, 12.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija: Ubica 11-godišnje devojčice osuđen posle 30 godina

Sud u Bredfordu u Engleskoj osudio je na doživotnu robiju Ronalda Kastrija, zbog ubistva 11-godišnje devojčice Lesli Molsid iz mesta Ročdejl u zapadnom Jorkširu. Ubica, koji je nedavno uhapšen zbog drugog prestupa, otkriven je posle 30 godina zahvaljujući DNK testu.

Lesli je oteta u oktobru 1975. kada je izašla u prodavnicu, a njeno iskasapljeno telo ubrzo pronađeno u obližnjoj močvari. Za ubistvo je najpre 1976. bio optužen i uhapšen psihički oboleli Stefan Kiško, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je međutim pušten 1992., kada je utvrđeno da nije počinio zločin.

Policija zapadnog Jorkšira je zatim obnovila istragu, a pravi počinitelj je otkrivren zahvaljujući DNK analizi sperme koja je posle ubistva pronađena na odeći žrtve.

Analizom je otkriveno je da je ubica 54-godišnji Ronald Kastri, koji je nedavno uhapšen zbog drugog prestupa.

‚‚Primenom najnovijeg naučnog metoda dobili smo rezultat koji je bio presudan za istragu. Srećni smo što je ubica najzad priveden pred lice pravde’’, saopšteno je iz policije.

Detektivi su saopštili da je Kastri u vreme ubistva radio kao taksista, a da je njegova supruga tada boravila u bolnici.

Posle izricanja presude, Ejpril Garet, majka ubijene devojčice je u svom saopštenju izrazila uverenje da je njena potraga za pravdom najzad završena, i zahvalila se svima koji su pomogli u istrazi i podržavali njenu porodicu tokom proteklih 30 godina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.