Britanija: Prodaja automobila na 12-godišnjem maksimumu

Izvor: Blic, 06.Feb.2017, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija: Prodaja automobila na 12-godišnjem maksimumu

Prodaja novih automobila u Britaniji skočila je u januaru na 12-godišnji maksimum, uprkos zabrinutosti zbog posledica Bregzita, pokazali su danas objavljeni podaci iz tog sektora.

Prodaja novih automobila je prošlog meseca porasla na gotovo 174.564 vozila u poređenju sa januarom prošle godine, navodi se u saopštenju britanskog Udruženja proizvođača motornih vozila i prodavaca (SMMT), a prenosi agencija Frans pres.

To je najveća mesečna cifra od januara 2005. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine, navodi AFP, dodajući da je u decembru 2016. godine prodaja međutim pala za 1,1 odsto.

Najprodavaniji automobil u januaru je bio "ford fiesta", za kojim sledi "folksvagenov golf", zatim "ford fokus", a "mercedes-benz C klase" je na četvrtom mestu, pokazali su podaci.

- Januarski rast prodaje novih automobila je dobrodošao, ali ostaje jaka sumnja da će 2017. biti znatno teža godina za prodaju automobila - izjavio je ekonomista kompanije IHS Markit, Hauard Arčer.

Mnogi analitičari i stručnjaci strahuju od ovogodišnjeg usporavanja ekonomske aktivnosti, pošto bi do kraja marta Velika Britanija trebalo da pokrene proceduru za izlazak iz Evropske unije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prodaja automobila u Velikoj Britaniji na 12-godišnjem maksimumu

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2017

LONDON - Prodaja novih automobila u Velikoj Britaniji skočila je u januaru na 12-godišnji maksimum, uprkos zabrinutosti zbog posljedica Bregzita, pokazali su danas objavljeni podaci iz tog sektora...Prodaja novih automobila je prošlog mjeseca porasla na gotovo 174.564 vozila u poređenju sa januarom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.