Izvor: B92, 07.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija: Otvaranje arhiva o NLO

London -- Britansko ministarstvo odbrane planira otvaranju arhive o neidentifikovanim letećim objektima (NLO), najavljuju mediji.

Otvaranje arhive će sigurno izazvati veliko interesovanje javnosti, posebno pošto je vlada u Lonodnu do skora demantovala postojanje obaveštajne službe DI55, čija je dužnost da ispita izveštaje o viđenjima letećih tanjira, piše londonski dnevnik "Obzerver".

Dokumenti sa detaljima istrage o 7.000 slučajeva vezanih za viđenje NLO >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom poslednjih 30 godina biće otvoreni za javnost od proleća ove godine, prenosi BBC.

"Obzerver" navodi neke od najpoznatijih dosad nerasvetljenih slučajeva, od kojih najviše pažnje privlače oni vezani za britanske pilote koji su prijavili viđenje neidentifikovanih letelica.

Iako ministarstvo odbrane otvaranje arhive najavljuje kao potpuno, ostaju pitanja da li će zasita sve dostupne informacije biti predočene javnosti.

Stručnjaci predviđaju da će naglasak biti na incidentima koji nude dokaze da je reč o vojnim vežbama iz doba Hladnog rata, kao i da će mnogi dosijei biti prethodno "pripremljeni", što će mnoge razočarati.

Ima dosta i onih koji veruju da su ovi dosijei spremni za objavljivanje, ali da postoji čitav niz drugih, skrivenih dosijea.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.