Brejvik verovatno neće biti proglašen neuračunljivim

Izvor: S media, 31.Jul.2011, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brejvik verovatno neće biti proglašen neuračunljivim

Norvežanin Anders Brejvik, koji se tereti za smrt 77 ljudi, verovatno neće biti proglašen neuračunljivim. Čini da je osumnjičeni vladao svojim postupcima, izjavio šef Norveškog odbora za sudsku medicinu.

Anders Bering Brejvik, osumnjičen za napade u centru Osla i masakr na ostrvu Utoja, verovatno neće biti proglašen neuračunljivim, izjavio je šef komisije koja treba da razmotri psihijatrijsku evaluaciju Brejvika.

Doktor Tarjej Rignejstad, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << šef Norveškog odbora za sudsku medicinu, izjavio je AP-u da se čini da je osumnjičeni vladao svojim postupcima. U Norveškoj pozivanje na neuračunljivost tokom odbrane podrazumeva da je optuženi bio u stanju psihoze tokom zločina, što znači da je izgubio kontakt sa realnošću do te mere da nije vladao svojim postupcima.

Brejvik strahuje od „halal” hrane!

Norveška: Identifikovane žrtve masakra u Utoji

Brejvik možda dobije i 30 godina zatvora

"Ne čini se da je bio psihotičan", rekoa je dr Rignejstad.

Komisija treba da razmotri i usvoji evaluaciju dvojice psihjatara koje je imenovao sud pre nego što sudija odluči da li Brejvik podleže krivičnoj odgovornosti.

Brejvik se tereti za smrt 77 ljudi.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.