Brazil: U klizištu 10 mrtvih, 11 povređeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Nov.2018, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazil: U klizištu 10 mrtvih, 11 povređeno

Najmanje 10 osoba, među kojima i trogodišnji dečak, poginulo je danas u klizištu u blizini Rio de Žaneira, saopštili su danas zvaničnici.

Kako se navodi, 11 osoba je povređeno.

Šef odeljenja civilne odbrane Rija, Roberto Robadej, izjavio je za televiziju "Globo" da je klizište u Niteroju pokrenuto posle obilnih padavina i da je zatropano šest kuća.

"U poslednja dva dana mnogo je padala kiša i u Niteroju je proglašena vanredna situacija. Ljudima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je savetovano da se premeste na sigurniju lokaciju", rekao je on.

Prema rečima drugih zvaničnika, nekoliko porodica međutim ne želi da napusti svoje kuće.

Vatrogasna služba je saopštila da su među žrtvama trogodišnji dečak, dve starice i sredovečni muškarac, preneo je AP.

Stanovnica pogođenog naselja je izjavila da je njena osmogodišnja unuka ostala zatrpana ispod ruševina, dok je uspela da spase unuka koji je prebačen u bolnicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.