Braun i zvanično na čelu laburista

Izvor: Blic, 17.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Braun i zvanično na čelu laburista

Gordon Braun danas je zvanično prihvatio kandidaturu za mesto lidera Laburističke stranke umesto Tonija Blera. On će, kako je potvrđeno nakon većinske podrške poslanika, biti novi premijer Velike Britanije, prenose svetski mediji.

"Zaista mi je čast što su me kolege predložile. Nema veće časti od poziva da se služi svojoj zemlji", kratko je rekao Braun.

Gordon Braun je, kao zasad jedini kandidat za mesto lidera stranke posle Blerove ostavke, dobio 313 od 352 glasa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << članova stranke, navodi se na sajtu laburista.

Novi lider laburista zvanično će postati predsednik stranke 24. juna, kada će, prema pravilima Laburističke partije, na konferenciji u Mančesteru preuzeti vođstvo. Potom će morati da sačeka još tri dana da se Toni Bler povuče s mesta premijera.

Međutim, lider Torijevaca Dejvid Kamerun pozvao je premijera Blera da odmah napusti funkciju.

"Potrebna nam je odmah nova vlada, ne treba nad dugo opraštanje i treba što pre da deluju kako bi se okončala neizvesnost”, izjavio je Kamerun.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.