Brat Borisa Džonsona podneo ostavku na mesto ministra

Izvor: RTS, 05.Sep.2019, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brat Borisa Džonsona podneo ostavku na mesto ministra

Mlađi brat britanskog premijera Borisa Džonsona, Džo Džonson, podneo je ostavku na mesto ministra obrazovanja. Najavio je da će napustiti i mesto poslanika, navodeći kao razlog sukob između porodične odanosti i nacionalnog interesa.
Džo Džonson je podneo ostavku dan nakon što je njegov brat Boris Džonson izbacio 21 člana iz Konzervativne stranke, jer nisu podržali strategiju koju je imao za Bregzit, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Rojters.

"Bila je čast što sam radio kao ministar u tri vlade. Prethodnih nedelja bio sam razapet između porodične odanosti i nacionalnog interesa. Vreme je da drugi preuzmu moju funkciju člana parlamenta", rekao je mlađi Džonson.
Džo Džonson je ranije podržao drugi referendum, ali je prihvatio mesto ministra obrazovanja u britanskoj vladi, kada je njegov brat izabran za premijera.
Za sada nije jasno da li će ostavku na mesto poslanika podneti odmah ili će sačekati nove izbore.
Agencija Rojters podseća da je bio poslanik od 2010. godine, kao i da je u nekoliko vlada radio kao ministar.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ŠOK! BRITANSKU VLADU NAPUSTIO ROĐENI BRAT PREMIJERA DŽONSONA: Bio sam razapet između porodice i nacionalnog interesa

Izvor: Kurir, 05.Sep.2019

Mlađi brat britanskog premijera Borisa Džonsona, Džo Džonson, podneo je danas ostavku na mesto ministra u britanskoj vladi i najavio da će podneti ostavku i na mesto poslanika, navodeći kao razlog sukob između porodične odanosti i nacionalnog interesa.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.