Bosanac iz Al Kaide pred sudom SAD

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jul.2010, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosanac iz Al Kaide pred sudom SAD

Američko ministarstvo pravosuđa objavilo je optužnice protiv pet osoba, među kojima je i Adis Medunjanin poreklom iz BiH, za učestvovanje u Al Kaidinom planiranju terorističkih napada u SAD i Velikoj Britaniji.

Prema saopštenju Ministarstva pravosuđa SAD, pored Medunjanina optuženi su Adnan el Šukrijuma, Tarik Ur Rehman, Abid Naser i optuženik poznat kao Ahmed ili Zahid.

Adis Medunjanin je državljanin SAD poreklom iz BiH, a uhapšen je u januaru ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Njujorku

Kako pišu današnje Nezavisne novine, u optužnici se navodi da su tri čelnika Al Kaide u Pakistanu organizovali zaveru za postavljanje eksplozivnih naprava kućne izrade u podzemnoj železnici u Njujorku u septembru prošle godine.

"Zavera protiv ciljeva u Njujorku je deo šireg plana koji uključuje i napad na ciljeve u Velikoj Britaniji", navedeno je u optužnici.

Medunjanin, koji je bio u pritvoru zbog planiranja napada na podzemnu železnicu u Njujorku, u novoj optužnici dodatno je optužen da je pokušao da "zabije" svoj automobil u drugi, u poslednjem pokušaju da izvrši samoubilački napad nakon što su njegovi saradnici uhapšeni.

Njegov advokat Robert Gotlib odbacio je dodatnu optužbu protiv Medunjanina, koji je ranije odbacio ostale optužbe.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.