Izvor: Blic, 12.Jun.2023, 19:11

Boris Džonson podneo ostavku na mestu poslanika u britanskom parlamentu

Bivši premijer Velike Britanije Boris Džonson formalno je podneo ostavku na mesto člana Donjeg doma britanskog parlamenta, saopštio je parlamentarni odbor, preneo je "Gardijan". Džonson, član Konzervativne stranke, prihvatio je mesto krunskog upravnika Čiltern Handredsa, navodi se u saopštenju, malo zamršenog procesa u okviru kojeg poslanici daju ostavke. Čiltren Handreds je drevna administrativna oblast u Bakingemširu u Engleskoj, koja se delimično nalazi unutar brda Čiltern.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Boris Džonson i zvanično podnio ostavku

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jun.2023

Bivši premijer Velike Britanije Boris Džonson formalno je podnio ostavku na mjesto člana Donjeg doma britanskog parlamenta, saopštio je parlamentarni odbor, prenio je "Gardijan".

Nastavak na Nezavisne Novine...

BORIS DŽONSON SE POVLAČI: Bivši britanski premijer PRESEKAO, doneo čvrstu odluku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2023

Džonson je u petak najavio šta će učiniti..Bivši premijer Velike Britanije Boris Džonson formalno je podneo ostavku na mesto člana Donjeg doma britanskog parlamenta, saopštio je parlamentarni odbor, preneo je "Gardijan"...Džonson, član Konzervativne stranke, prihvatio je mesto krunskog upravnika...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.