Boris Džonson bolje, ali i dalje na odeljenju intenzivne nege

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Apr.2020, 20:13

Boris Džonson bolje, ali i dalje na odeljenju intenzivne nege

Stanje britanskog premijera Borisa Džonsona se poboljšava, ali je i dalje na odeljenju intenzivne nege, izjavio je danas ministar finansija Velike Britanije Riši Sunak.

Sunak je rekao da Džonson, koji je zaražen koronavirusom, "sedi u krevetu" i da "pozitivno komunicira s kliničkim timom" u londonskoj bolnici Sent Tomas, dva dana pošto je prabečen na odeljenje intenzivne nege zbog pogoršanja simptoma.

Džonson (55) je u nedelju uveče primljen u bolnicu, 10 dana >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pošto je pozitivno testiran na koronavirus, jer mu simptomi nisu prolazili.

Portparol premijera Džejms Slek rekao je ranije danas da on i dalje dobija "standardnu terapiju kiseonikom" i da diše bez pomoći aparata. On nije želeo da iznese detalje o Džonsonovom stanju.

Velika Britanija nema zamenika premijera, te je Džonson ovlastio ministra spoljnih poslova Dominika Raba da ga zameni na dužnosti ako ne bude u mogućnosti da vodi vladu.

U Velikoj Britaniji je danas zabeležen najveći skok broja umrlih od koronavirusa, pošto je u prethodna 24 časa umrlo još 938 osoba.

Zaraza koronavirusom potvrđena je u Velikoj Britaniji kod 60.733 osobe, od kojih je umrlo 7.097. Taj broj uključuje samo osobe koje su umrle u bolnicama.

Više mrtvih od koronavirusa od Velike Britanije imaju samo Italija, Španija, SAD i Francuska.

Zaraza korona virsuom potvrđena je širom sveta kod više od 1.470.000 ljudi, od kojih je umrlo više od 86.700.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Boris Džonson se oseća bolje

Izvor: B92, 09.Apr.2020, 13:28

London -- Stanje britanskog premijera Borisa Džonsona koji se nalazi na odeljenju intenzivne nege zbog koronavirusa, danas se poboljšalo...On je u nedelju uveče primljen u bolnicu Sent Tomas posle višednevne povišene temperature i kašlja, a u ponedeljak je prebačen na intenzivnu negu gde je primao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.