Borelj negira da je njegova služba popustila kineskom pritisku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Apr.2020, 18:26

Borelj negira da je njegova služba popustila kineskom pritisku

Šef evropske diplomatije Žozef Borelj (Joseph Borell) je odbio navode da je najnoviji izveštaj o dezinformacijama, koju priprema njegova sluzzba, ublažio jezik oko uticaja Kine u izveštaju koji se tiče dezinformacija u toku krize zbog pandemije COVID-19. Borelj je odgovarao na pitanja u spoljnopolitčkom komitetu Evropskog Parlamenta (AFET), nakon što je više evropskih zastupnika od njega zatražio objašnjinja oko izmene teksta koji se tiče Kine. Borelj je naglasio da Evropska služba za...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Šef evropske diplomatije Žozep Borel demantuje da se povinuje pritisku Kine

Izvor: Danas, 30.Apr.2020

Visoki predstavnik EU Žozep Borel demantovao je danas da je njegova služba popustila pritisku Kine i ublažila izveštaj u kome je kritikovana uloga te zemlje u promovisanju dezinformacija o korona virusu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.