Izvor: B92, 11.Avg.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borbe u Šri Lanki, 115 žrtava

Kolombo -- U sukobima s vojskom Šri Lanke tokom vikenda, na severu zemlje, 115 pripadnika tamilskih tigrova je poginulo, saopštila je vojska.

"Vladine trupe su tokom jučerašnjih borbi ubile 60, a ranile 28 terorista", izjavio je vojni portparol Udaja Nanajakara, navodeći da su poginula tri, a ranjeno 12 vojnika. Pedeset i pet tamilskih pobunjenika i četiri vojnika su poginula, a 47 pobunjenika je ranjeno u borbama koje su se vodile na severu Šri Lanke u petak i subotu, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Rojters.

Najnovije borbe usledile su nekoliko dana pošto je vojska Šri Lanke saopštila da je ušla u oblast Vani, na severu, koja je pod kontrolom separatista.

Oslobodilački pokret Tamilski tigrovi 25 godina bori se za nezavisnu državu etničke tamilske manjine na severu i istoku zemlje.

Procenjuje se da je do sada u Šri Lanki poginulo više od 70.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.