Bombaški napadi u Bagdadu, 37 mrtvih

Izvor: RTS, 07.Feb.2015, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombaški napadi u Bagdadu, 37 mrtvih

Najmanje 37 osoba poginulo, a više od 80 ranjeno u više bombaških napada u Bagdadu, samo nekoliko sati pre ukidanja noćnog policijskog časa.
Najviše žrtava bilo je u napadu u Novom Bagdadu, a na meti bombaša samoubice bila je ulica sa puno prodavnica. Tom prilikom su stradale 22 osobe, a ranjeno je najmanje 45, saopštila je policija, a prenosi Tanjug.

Drugi napad usledio je ubrzo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nakon toga u pijačnoj oblasti Šordža u centralnom Bagdadu, javlja AP.
Policija je saopštila da je u eksplozijama dve bombe, na razdaljini od 25 metara, poginulo 11 ljudi, a ranjeno 26.
U šiitskom delu jugozapadnog Bagdada na pijaci Abu Čer, najmanje četiri osobe su poginule a 16 je ranjeno kada je eksplodirala bomba ispred jedne prodavnice hrane.
Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napade.
Bombaški napadi su se dogodili uoči odluke iračkog premijera Hajdara el Abadija da ukine noćni policijski čas koji počinje u nedelju u ponoć.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U bombaškim napadima u Bagdadu 37 mrtvih

Izvor: Blic, 07.Feb.2015

U bombaškim napadima u Bagdadu poginulo je danas 37 ljudi a ranjeno više od 80, nekoliko sati pre ukidanja noćnog policijskog časa...Najviše žrtava bilo je u napadu u Novom Bagdadu. Na meti bombaša samoubice bila je ulica sa puno prodavnica hardvera, i tom prilikom su stradale 22 osobe a ranjeno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.