Bombaški napad u Kabulu, ID preuzela odgovornost

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Mar.2018, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombaški napad u Kabulu, ID preuzela odgovornost

Najmanje 29 osoba je poginulo, a 52 je povređeno u samoubilačkom bombaškom napadu u blizini šiitskog hrama u Kabulu za vreme proslave Persijske nove godine, saopštili su danas avganistanski zvaničnici.

Ekstremistička grupa Islamska država preuzela je odgovornost za napad, objavila je agencija Amak, bliska džihadistima ID.

Kako se navodi, na meti džihadista su bili šiiti koji su slavili Persijsku novu godinu.

Napadač je peške došao do mesta napada, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je portparol avganistanskog ministarstva unutrašnjih poslova Nasrat Rahimi.

Persijska nova godina proslavlja se kao nacionalni praznik. Šiitska manjina proslavlja praznik posetom svetilištima i hramovima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povećan broj žrtava napada u Kabulu koji je izvela 'Islamska država'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Mar.2018

U samoubilačkom napadu izvan šiitske džamije u Kabulu u srijedu ubijeno je najmanje 29 ljudi a ranjeno više od 50, saopštilo je avganistansko Ministarstvo zdravlja. "Na žalost 29 avganistanskih građana izgubilo je živote, a još 50 je ranjeno u ovom incidentu", rekao je za RSE portparol ministarstva...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Najmanje 29 mrtvih u bombaškom napadu u Avganistanu

Izvor: N1 televizija, 21.Mar.2018

Najmanje 29 osoba je poginulo, a 52 je povređeno u samoubilačkom bombaškom napadu u blizini šiitskog hrama u Kabulu za vreme proslave Persijske nove godine, saopštili su avganistanski zvaničnici...Ekstremistička grupa Islamska država preuzela je odgovornost za napad, objavila je agencija Amak,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.