Bombaš samoubica ubio 23 osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jan.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombaš samoubica ubio 23 osobe

BAGDAD - Najmanje 23 osobe su danas poginule, a 42 su povređene, u napadu bombaša samoubice na skup sunitskih plemenskih lidera južno od Bagdada, saopštio je portparol bezbednosnih snaga general major Kasim Musavi.

Kako je saopštio Musavi, napad se dogodio tokom ručka, koji je za plemenske lidere u svojoj kući priredio šeik Muhamed Abdulah Salih, lider sunitskog plemena al-Karaguli.

Bombaš samoubica, rođak jednog od gostiju, ušao je u kuću i razneo se među >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zvanicama, rekao je Musavi i dodao da je i domaćin povređen u napadu.

Iako je stopa nasilja u Iraku opala u odnosu na 2006. i 2007. godinu kada je bila na vrhuncu, bombaški i drugi napadi su i dalje veoma česti.

Oko 50 ljudi, poginulo je 11. decembra, u napadu bombaša samoubice na jedan restoran u Kirkuku, podseća britanska agencija.

Današnji napad dogodio se dan pošto su SAD predale iračkoj vojsci kontrolu nad Zelenom zonom u Bagdadu, na osnovu sporazuma postignutog krajem prošle godine između dve zemlje da 140.000 američkih vojnika ostane u Iraku još tri godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.