Izvor: B92, 24.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombardovan jugoistok Iraka

Bagdad -- Američka vojska bombardovala je večeras oblast na jugoistoku Bagdada u okviru operacije čija su meta "teroristički ciljevi".

"U toku su vazdušni napadi američke vojske na jugoistoku Bagdada, a meta su teroristicki ciljevi", rekao je portparol Komande za bezbednosni plan u Bagdadu Kasim Al-Musavi.

Kako je precizirao, ciljevi su utvrdjeni u saradnji sa iračkim snagama bezbednosti, u okviru operacije koja ima za cilj smanjivanje nasilja u glavnom grada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Iraka.

Kako su javile agencije, dvadesetak snažnih eksplozija večeras je potreslo jugoistok Bagdada.

Prema jednom izvoru iz iračkog Ministarstva unutrašnjih poslova, mete vazdušnih napada bila su uporišta pobunjenika u jednoj četvrti na jugoistočnoj periferiji Bagdada.

Američke i iračke snage zvanično su počele da sprovode bezbednosni plan za Bagdad, u kojem živi oko šest miliona stanovnika, 14. februara. Od početka februara u glavnom gradu pojačane su i kontrole i pretresi.

Američka vojska nije večeras bila dostupna za informacije o vazdušnim napadima na Bagdad.

Irak: 8 policajaca ubijeno u napadu

Naoružani napadači ubili su osam i ranili dvojicu policajaca u napadu na policijski punkt u blizini aerodroma u Bagdadu.

"Osam do 10 naoružanih napadača izašli su iz vozila, otvorili rafalnu paljbu i bacali granate na policajce", navodi se u saopštenju američke vojske i dodaje da su ubijena i dvojica napadača.

Američki vojnici dali su podršku iračkoj policiji u odbrani od napadača. Napad se dogodio oko podneva na putu, tri kilometra južno od aerodroma u Bagdadu, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.