Bomba u autobusu u Jerusalimu, 16 osoba povređeno

Izvor: RTS, 18.Apr.2016, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bomba u autobusu u Jerusalimu, 16 osoba povređeno

U Jerusalimu je došlo do eksplozije u autobusu koju je, kako kaže gradonačelnik Niro Barkat, izazvala bomba. Pres služba gradonačelnika saopštila je da je povređeno 16 osoba, prenosi Rojters.
"Bila je mala, ali je definitivno bila bomba", rekla je portparolka Nira Barkata Brači Sprung. 

Portparolka izraelske policije je prvobitno rekla da postoje indicije da je reč o ekstremističkom napadu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali je policija nešto kasnije saopštila da postoji mogućnost da je do eksplozije došlo kada se zapalio jedan prazan autobus, pri čemu je vatra zahvatila drugi autobus, u kojem su se nalazili putnici, navodi britanska agencija.
Izraelska služba hitne pomoći "Maden David Adom" navodi da je prebacila 10 povređenih osoba u bolnice, dok su druge ostale na mestu eksplozije.
Očevici kažu da je vatra zahvatila dva autobusa. S obzirom na to da je vozilo bilo prazno, očito je da su ranjeni ljudi koji su bili u blizini. Okolnosti ovog incidenta se ispituju.
Eksplozija je odjeknula usred talasa palestinskih napada, uglavnom nožem na Izraelce, koji su podstakli strah da će uslediti samoubilački bombaški napadi kao pre jednu deceniju, navodi američka agencija.
Izraelski mediji su objavili snimke vatre u zadnjem delu autobusa u četvrti Dereš Hebron, u jugozapadnom delu Jerusalima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.