Bolsonaro imenovao generala za ministra odbrane Brazila

Izvor: B92, 13.Nov.2018, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolsonaro imenovao generala za ministra odbrane Brazila

Novoizabrani predsednik Brazila Žair Bolsonaro izjavio je da je za ministra odbrane imenovao generala Fernanda Azeveda e Silvu.

Silva je bio načelnik Generalštaba brazilske vojske za vreme Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine.

"Dobar dan! Želim svima da saopštim da sam imenovao generala vojske Fernanda Azeveda e Silvu na mesto ministra odbrane", napisao je Bolsonaro na Tviteru.

Novi predsednik koji 1. januara stupa na dužnost danas je u Braziliji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << održao seriju sastanaka o pripremi nove vlade.

Bolsonaro još nije imenovao nikog na ključno mesto ministra inostranih poslova.

Novi predsednik, bivši kapetan vojske, obećao je tokom izborne kampanje da će vladu "popuniti sadašnjim i bivšim vojnim liderima".

Ekstremni desničar (63) je u drugom krugu predsedničkih izbora 28. oktobra osvojio 55 odsto glasova i pobedio levičarskog kandidata Fernanda Hadada.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bolsonaro imenovao generala za ministra odbrane Brazila

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2018

Novoizabrani predsednik Brazila Žair Bolsonaro izjavio je danas da je za ministra odbrane imenovao generala Fernanda Azeveda e Silvu koji je bio načelnik Generalštaba brazilske vojske za vreme Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine..."Dobar dan! Želim svima da saopštim da sam imenovao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.