Bolsonaro: Prihvatiću pomoć ako Makron povuče komentare

Izvor: RTS, 27.Avg.2019, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolsonaro: Prihvatiću pomoć ako Makron povuče komentare

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro rekao je da će prihvatiti ponudu međunarodne pomoći za borbu protiv požara u Amazoniji, ali samo ako francuski lider Emanuel Makron povuče uvredljive komentare.
Žair Bolsonaro je rekao da ga je Emanuel Makron nazvao lažovom i optužio francuskog predsednika da dovodi u pitanje suverenitet Brazila usred napetosti zbog požara koji su zahvatili Amazoniju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi AP.

Naglasio je da Makron mora da povuče neke svoje komentare, pa da "tek tada mogu razgovarati". 
Grupa sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta obećala je 20 miliona dolara za pomoć u borbi protiv vatre u Amazoniji i za zaštitu prašuma, uz dodatnih 12 miliona dolara iz Britanije i 11 miliona dolara iz Kanade, kao i avione za gašenje požara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DA LI JE NA POMOLU KRAJ MEDIJSKOG PREPUCAVANJA? BOLSONARO: Prihvatiću pomoć ako Makron povuče komentare

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2019

Brazilac je rekao da Makron dovodi u pitanje suverenitet Brazila usred napetosti zbog požara koji su zahvatili Amazoniju... Brazilski predsednik Žair Bolsonaro izjavio je danas da će Brazil prihvatiti ponudu međunarodne pomoći za borbu protiv požara u Amazoniji, ali samo ako francuski lider Emanuel...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.