Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Apr.2015, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boko Haram ubio 24 osobe u Nigeriji

Pripadnici ekstremističke grupe Boko Haram, prerušeni u propovednike, ubili su najmanje 24 osobe, a nekoliko ranili u napadu u blizini džamije u državi Borno na severoistoku Nigerije, javio je AFP navodeći današnje izjave svedoka i pozivajući se na vojne izvore.

Napadači su pristigli automobilima u nedelju uveče i okupili grupu ljudi u jednoj džamiju u zabačenom selu Kvadžafa, pretvarajući se da će propovedati islam, nakon čega su na njih otvorili vatru, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << svedok Simeon Buba.

Boko Haram je grupa koja promoviše verziju islama koja zabranjuje muslimanima da učestvuju u bilo kakvim političkim ili društvenim aktivnostima koje imaju veze sa Zapadom.

Ona je u pobuni već šest godina u Nigeriji a i zbog neuspeha predsednika Gudlak Džona da zaštiti civile, sve to su bili faktori da na predsedničkim izborima prošle sedmice pobedi opozicioni kandidat Muhamadu Buhari.

Ranije ovog meseca, grupa se zaklela na vernost militantima Islamske države, koji kontrolisu velike delove Sirije i Iraka, a takođe su aktivni u Libiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Prerušen Boko Haram ubio 24 osobe u Nigeriji

Izvor: Radio 021, 06.Apr.2015

Pripadnici ekstremističke grupe Boko Haram, prerušeni u propovednike, ubili su najmanje 24 osobe, a nekoliko ranili u napadu u blizini džamije u državi Borno na severoistoku Nigerije, javio je AFP navodeći današnje izjave svedoka i pozivajući se na vojne izvore...Napadači su pristigli automobilima...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.