Bojana Panić osvaja svet glume

Izvor: Blic, 20.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojana Panić osvaja svet glume

Beogradska manekenka i glumica Bojana Panić igraće jednu od glavnih uloga u filmu „Largo Winch" francuskog režisera Džeroma Salea. Ovo će Bojani biti druga filmska uloga nakon što je uspešno debitovala u filmu „Seljak Žak", legendarnom filmskom ostvarenju koji je ponovo snimljen posle šezdeset godina. Na premijeri je Bojana doživela ovacije.

- Bila je na kastingu za neku reviju i primetili su je ljudi iz sveta filma - priča Dejan Marković, direktor modne agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „Wumen", čovek koji je otkrio Bojanu i nastavlja: - Dobila je ponudu za film „Seljak Žak", snimila ga i film je postigao solidan uspeh. Na premijeri filma primetili su je čelnici kozmetičke kuće „Lancom" i uzeli za svoje zaštitno lice. Sledeća koja će isti taj posao raditi je glumica Kejt Vinslet.

Nakon uloge u filmu „Seljak Žak", Bojana će zaigrati rame uz rame sa Kristinom Skot Tomas („Četiri venčanja i sahrana", „Engleski pacijent"), ali i Mikijem Manojlovićem u novom filmskom ostvarenju „Largo Winch". Film se snima prema popularnom belgijskom stripu Filipa Franka, čiji je glavni junak Largo Vinclav. Prva klapa pašće u septembru na Malti, a Bojana igra devojku po imenu Melina.

- „Largo Winch" je avanturističko-akcioni film. U njemu nema glavnih ženskih uloga, to je muški film koji ima dve ženske uloge. Bojana je tu ulogu dobila po mom izboru jer smo mogli da biramo - priča Dejan Marković i dodaje: - Mislim da joj ta uloga više odgovara po liku. To nije neki veliki poduhvat, ali je komercijalno veoma intresantan. U Francuskoj je ta priča iz filma veoma poznata. Snimanje počinje u septembru na Malti pa se nastavlja na Siciliji. Premijera bi trebalo da bude sledeće godine u februaru ili martu.

Za potrebe filma Bojana je išla na privatne časove francuskog jezika i jahanja.

- Išla je svakodnevno na časova francuskog kako bi mogla sve lepo da izgovara, kao i na časove jahanja. Oni su se zaljubili u nju jer ona je zaista trenutno, možda će zvučati prepotentno, ali najlepša faca u svetu - priča Dejan i dodaje da je, osim za ova dva, Bojana dobila ponude za još tri filma, ali ih je odbila.

Osim impresivne glumačke karijere, Bojana ima i veoma uspešnu karijeru u svetu manekenstva.

- Nju je primetio Karl Lagerfild i uzeo je za „Fendi" u Milanu. Radila je kampanje za „Dior", „Šanel"... slikala se za magazin „El", italijanski „Vog"... Potpisala je veoma vredan ugovor za „Panten". Bojana je zaista došla do vrha i trenutno je miks između modelinga i glume. Do sada je radila samo za Ameriku, ali, evo, sada kreće i u osvajanje Evrope jer ona u Francuskoj postaje to što treba da bude.

Iz kafića na pistu

Mlada Beograđanka Bojana Panić (21) kao modno lice otkrivena je pre tri godine, kada se pojavila u Domu omladine da potraži posao u kafiću, a ubrzo završila kao manekenka u poznatoj modnoj kući „Wumen".

- Ranije sam sa Đokom Kortinom držao kafić „Living room" u Domu omladine i jednog dana sam video devojku koja prolazi pored kafića. Prelepu devojku! Razmišljao sam da li da joj priđem ili ne i na kraju sam joj prišao. Pitao sam je ko je i šta je. Videlo se da je dete. Moram da priznam da me je zbunila njena neka nevinost i lepota, prirodna, bez trunke šmnike. Imala je šesnaest godina. Kada sam joj predložio da dođe kod mene u agenciju, nije bila zainteresovana. Posle nekoliko meseci zove me moj menadžer i kaže da je došla devojka koja je lepotica i traži posao u kafiću. Posle nedelju dana saznam da je to ona. Dogodilo se to da je njoj umro otac, da je imala tešku finansijsku situaciju i morala da traži posao. Ja sam se posle toga sreo s njenom majkom, ona se složila i ja sam odveo Bojanu u Italiju. U avionu sam joj rekao da će za dve godine biti glumica - otkriva Dejan Marković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.