Blumberg i Gejts podržali Bajdena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021, 16:23

Blumberg i Gejts podržali Bajdena

Bivši gradonačelnik Njujorka Majk Blumberg i suosnivač Majkrosofta Bil Gejts podržali su danas izlaganje o klimatskoj transformaciji američke ekonomije predsednika Džoa Bajdena drugog dana virtuelnog samita svetskih lidera.

Blumberg je izjavio da će borba protiv klimatskih promena zavisiti od poboljšanja finansijske transparentnosti u pogledu rizika od globalnog zagrevanja, prenosi AP.

Istakao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da kompanije moraju da pruže finansijske podatke o klimatskim rizicima, kako bi investitori mogli da usmere finansiranje na preduzeća koja ublažavaju pretnje klimatskih promena. Multimilijarder i osnivač kompanije za finansijske podatke i vesti je specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija za pitanja klimatskih promena.

Gejts se zahvalio Bajdenu i američkom klimatskom izaslaniku Džonu Keriju na vraćanju SAD u vodeću ulogu u borbi protiv klimatskih promena. Rekao je da je "ovo trenutak koji obećava".

Gejts je dodao da aktivisti i mladi ljudi s pravom zahtevaju akciju, kao i da su klimatske promene "neverovatno složeno pitanje i korišćenje isključivo tehnologija koje imamo danas neće nam omogućiti da ispunimo ambiciozne ciljeve".

SAD su domaćin međunarodnog samita o klimi od 22. do 23. aprila na koji su pozvani lideri 40 zemalja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSIJA I AMERIKA UJEDINJENI PROTIV ZAJEDNIČKOG NEPRIJATELJA: Bajdena obradovao poziv Putina u borbi za klimu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021

U obraćanju tokom drugog dana virtuelnog samita o klimatskim promenama, Bajden je rekao da je već postignut veliki napredak..Američki predsednik Džo Bajden obijavio je danas da ga je obradovao poziv ruskog predsednika Vladimira Putina na ulaganje zajedničkih napora za smanjenje ugljen-dioksida u...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.