Izvor: B92, 12.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blizu 200 mrtvih u eksploziji

Lagos -- Skoro 200 osoba poginulo je u eksploziji naftovoda u predgrađu Lagosa, najvećeg grada u Nigeriji, pri pokušaju krađe sirove nafte.

Komitet Crvenog krsta naveo je da je naftovod eksplodirao tokom krađe sirove nafte, kada se zapalilo 500 obližnjih kanistera koji su bili puni goriva. Krađe goriva ili sirove nafte česte su u Nigeriji. "Mogu se videti leševi, neki su potpuno spaljeni. Procenjujemo da je poginulo između 150 i 200 osoba", rekao je policijski zvaničnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Lagosu Emanuel Adebajo.

Oko 50 nagorelih leševa, koji se ne mogu identifikovati, pronađeno je u blizni naftovoda. Na tom mestu vide se cevi, iskopane iz peska, i na njima tragovi bušenja. Naftovod, koji je u vlasništvu državnog preduzeća, prolazi ispod površine plaže Ingabe, u zalivu Lagosa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.