Bliži se kraj istrage o napadima u Mumbaju

Izvor: Blic, Beta, 17.Jan.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bliži se kraj istrage o napadima u Mumbaju

Pakistanskim istražiteljima ostalo je još desetak dana da završe istragu o terorističkim napadima u indijskom gradu Mumbaju, izjavio je danas visoki zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje.

Zvaničnik je kazao da istražitelji razmatraju informacije koje su dobili od indijskih vlasti, kao i tragove do kojih su došli sopstvenom istragom.

Islamabad je pod pritiskom da se obračuna sa pripadnicima zabranjene Laškar e Taiba pakistancke grupe, koju vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Indiji sumnjiče da je odgovorna za napade u Mumbaju, u kojima je u novembru poginulo 164 ljudi.

Pakistanska policija uhapsila je u četvrtak 71 osobu koja je povezana sa grupom Laškar e Taiba, dok je još 124 ljudi pod prismotrom.

U pakistanskom Ministarstvu unutrašnjih poslova nadaju se bržem napredku u istrazi i pokretanju sudskog postupka. Oni navode da će sve ipak zavisiti od brzine i spremnosti sudstva.

Indija je 5. januara predala dokaze do kojih je došla u istrazi, a prema navodima iz Nju Delhija, neki od prikupljenih dokaza ukazuju da su u terorističke napade u Mumbaju bili umešani i pojedini agenti pakistanske obaveštajne službe.

Vlasti u Islamabadu odbacuju takvu mogućnost, iako je jedan od uhvaćenih napadača Pakistanac.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.