Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jan.2024, 14:22

Blinken se sastao s Abasom da traži reformu palestinske uprave za posleratnu Gazu

Državni sekretar SAD Entoni Blinken sastao se danas u Ramali na Zapadnoj obali sa paletinskim predsednikom Mahmudom Abasom da traži reformu uprave u sklopu američkih napora da pridobije region za posleratne planove o Pojasu Gaze.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borbe u Gazi sve žešće uprkos najavama o povlačenju, Blinken razgovarao sa Abasom

Izvor: VOA, 10.Jan.2024

VAŠINGTON — Izraelski napada na južni i centralni deo Gaze intenzivirali su se u sredu uprkos obećanju Izraela da će povući neke snage i preusmeriti se na više ciljanu kampanju, i zahtevima Vašingtona da zaštiti civile. Izraelska vojska je saopštila da je ubila desetine "terorista" i pogodila...

Nastavak na VOA...

Blinken: Put ka osnivanju palestinske države najbolji način za izolaciju Irana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2024, 09:53

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas da je put ka osnivanju palestinske države najbolji način da se stabilizuje Bliski istok i izoluju Iran i njegovi saveznici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.