Blinken: Posvećenost SAD bezbednosti Izraela je i dalje gvozdena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2023, 19:42

Blinken: Posvećenost SAD bezbednosti Izraela "je i dalje gvozdena"

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas, u kontekstu eskalacije nasilja između Izraela i Palestinaca, da je važno da narod Izraela zna da je američka posvecenost njihovoj bezbednosti ''i dalje gvozdena''.

Blinken je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, rekao da SAD nastavljaju da podržavaju održavanje statusa kvo Jerusalima i svetih mesta, preneo je Rojters.

On je pozvao Izrael da izgradi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << široku podršku za nove predloge vlade vezane za reformu provosudnog sistema, zbog koje je na hiljade Izraelaca izašlo na ulice u znak protesta.

Ponavljajuci podršku ključnim demokratskim principima, Blinken je kazao da je izgradnja konsenzusa za nove predloge najefikasniji način da se obezbedi da oni budu prihvaceni i da traju.

Blinken je istakao da se američko-izraelski odnosi ''temelje na dugoj istoriji zajedničkih demokratskih vrednosti'', preneo je "Tajms of Izrael".

On je, takođe, govorio o smanjenju ciklusa nasilja, naglasivši da je dužnost svih strana da deeskaliraju tenzije.

Američki državni sekretar govorio je i o stavu Izraela o rusko-ukrajinskom ratu.

"Cenimo humanitarnu pomoc Izraela", rekao je Blinken, dodajuci da se SAD raduju što ce se razgovarati o tome šta još može da se uradi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blinken u Izraelu pozvao da se preduzmu hitne mere za povratak mira

Izvor: Beta, 30.Jan.2023

Američki državni sekretar Entoni Blinken (Anthony) pozvao je danas u Jerusalimu Izraelce i Palestince da "preduzmu hitne korake da povrate mir" posle nekoliko dana smrtonosnog nasilja."Mi sada pozivamo sve strane da preduzmu hitne korake za povratak mira i deeskalaciju", rekao je Blinken na konferenciji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.