Izvor: Blic, 06.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bleru skandali došli glave

Bleru skandali došli glave

Britanski premijer Toni Bler započeo je u petak rekonstrukciju svog kabineta nakon što je Laburistička partija doživela jedan od najtežih poraza na lokalnim izborima otkako je došla na vlast 1997. godine.

'Da, to je počelo, ali pojedinosti će biti objavljene kasnije', izjavila je premijerov portparol. Kritičari su tokom protekle dve nedelje oštro napadali premijera zbog čitavog niza skandala, između ostalog i zato što je odbio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se pozabavi deportovanjem stranih zatvorenika, otpuštanjem bolničkog osoblja i vanbračnom aferom jednog ministra. Zbog katastrofalnih rezultata na lokalnim izborima, Bler je smenio ministra unutrašnjih poslova Čarlsa Klarka, dok je dosadašnjeg ministra spoljnih poslova Džeka Stroa premestio na novu dužnost - šefa poslaničkog kluba u Donjem domu parlamenta. Za novog šefa diplomatije postavljena je Margaret Beket. Ona je tako postala prva žena u istoriji Velike Britanije na čelu ovog ministarstva.

CDC/GB

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.